Articole

Sony PlayStation 4 depaseste 18.5 milioane de unitati vandute

Sony a anuntat ca vanzarile PlayStation 4 au depasit 18.5 milioane de unitati, o crestere semnificativa de la 13.5 miloane la sfarsitul lui noiembrie. Aceste cifre indica faptul ca Sony a abordat corect campania de sarbatori, reusind sa faca din PS4 un cadou ideal. Aceasta veste aduce putina inseninare in tabara Sony, compania revenindu-si dupa unul din cele mai mari hack-uri din istorie.

PlayStation 4

Consola PS4

Consola a intrat la vanzare la finele lui 2013, aproximativ in aceeasi perioada cu marele rival Xbox One. Desi in Noiembrie 2014, XBox One a beneficiat de o reducere considerabila iar serverele sony au fost cazute 2 zile in perioada craciunului, lupta consolelor a fost castigata de PS4. Totusi, Sony continua sa aiba probleme cu vanzarea de smartphone-uri si smart Tv-uri, inregistrand pierderi la aceste capitole.

xbox one vs ps4

Lupta continua

Desi PS4 este in fata, Xbox One continua sa creasca si sa devina un competitor redutabil. Pe noi nu poate decat sa ne bucure, competitia celor 2 giganti nascand intotdeauna un gaming experience de calitate.

Codec open-format 4k de la Sony

Odată cu vânzările camerelor mari de 4K (gama ”CineAlta”), Sony s-a gândit că aceste 2000 de camere (F5 și F55s) ar putea beneficia de un codec nou gândit pentru această rezoluție mare.

Codec-ul este gândit să fie consumer friendly, XAVC S a renunțat la containerul MXF în favoarea lui MPEG4. El este bazat pe familiarul h.264, care ar trebui să asigure compatibilitate foarte bună odată ce aplicațiile vor începe să suporte și formatul XAVC S.

35mm_family_3F65-F55-F5-F3-FDTimes-640x199

Asta înseamnă probabil că Sony se gândește să lanseze o gamă lungă de camere consumer și prosumer de 4K.

XAVC este prezentat ca un format open, iar Sony a propus și altor producători licențierea codec-ului, și se pare că peste 60 de producători sunt interesați.

Iată și descrierea tehnică a code-ului așa cum e prezentat chiar de Sony:

sony xavc Codec“XAVC S” profile
Resolution: 4K (3840 x 2160), HD, and Proxy
Compression: MPEG-4 AVC/H.264
Wrapping format: MP4
Audio: Linear PCM and AAC
Note: Each manufacturer will decide which profile and operating point of XAVC they will implement in their products.

Suporterii acestui format sunt destul de mulți:

Abekas, Incorporated / Adobe® / Assimilate Inc. / ASTRODESIGN, Inc. / Avid Technology, Inc. / Blackmagic Design Pty. Ltd. / Cinegy LLC. / Codex Digital / Colorfront / CyberLink Corp. / Digital Vision / EVS Broadcast Equipment / FairlightAU Pty Ltd. / FilmLight Ltd. / Final Cut Pro X / Firefly Cinema /
Grass Valley / Harris Broadcast / IBEX Technology Co.,Ltd. / Imagination Technologies Limited/
Matrox Electronic Systems Ltd. / MTI Film / Pegasys Inc. / Quantel Ltd. /Rohde & Schwarz DVS GmbH / Rovi’s MainConcept / SAKURA EIKI Co.,Ltd. / Sobey Digital Technology Co.Ltd. / Sony Vegas ™ Pro 12 / YoYotta Ltd. / Zaxel Systems Incorporated

 

Care mai sunt preţurile de stradă la iPad 2, PS3, iPod…

E destul de uşor să afli care sunt produsele care sunt pe val la un moment dat luând pulsul „străzii”. Azi vă prezentăm câteva preţuri de stradă din România pentru câteva din aceste produse populare. Valorile prezentate sunt pentru produse noi, nefolosite, pe care nu le comercializăm noi şi cu care nu avem nicio asociere.

  • iPad 2, 32 Gb, 3G, White – 610 Euro.
  • Sony PS3 Slim – 230 Euro.
  • Apple iPod Touch de 8Gb din generaţia 4, Ecran Retina – 750 RON
  •  Mp3 Player Video Walkman Sony NWZ-E463 – 220 RON

 

Dacă despre iPad 2 şi Sony Playstation 3 nu mai e nevoie să discutăm, merită să vă spunem câte ceva despre concurenţii pe zona de playere portabilă, adică această versiune de iPod şi Walkman-ul Sony.

 

Acest iPod Touch de generaţia a patra vine cu următoarele specificaţii:

  •  Ecran RETINA DISPLAY cu cea mai inalta rezolutie de pana acum, cu de patru ori mai multi pixeli decat modelele iPod anterioare TFT cu diagonala de 3.5 inchi
  • Rezolutie de 960×640 pixeli
  • Wireless 802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz)
  • Bluetooth 2.1 + EDR
  • Servicii de localizare, Nike + iPod integrat
  • Baterie pentru pana la 40 de ore de redare audio, 7 ore de redare video
  • Incarcare 80% in 2 ore; Incarcare completa in aproximativ 4 ore
  • 2 Camere, foto si video, Inregistrare video HD (720p) la 30 de cadre pe secunda
    • Rezolutie camera foto dorsala: 960×720
    • Rezolutie camera foto frontala: VGA
  • Senzori:
    • Giroscop pe 3 axe
    • Accelerometru
    • Senzor de lumina ambientala

MP3 player-ul Sony NWZ-E463 nu arată nici el prea rău pe partea de specificaţii:

  • CAPACITATE 4 GB – 1000 melodii
  • Tuner FM
  • Afişaj TFT 2 INCH (240 X 320) color cu iluminare din spate cu LED-uri
  • Tehnologii Clear Audio pentru un sunet mai pur, fidel sursei originale, gratie tehnologiilor Clear Stereo, Clear Bass şi DSEE, precum si castilor EX;
  • Dynamic Normaliser, care prin echilibrarea nivelului volumului intre melodii, aduce o experienta de auditie mai lina;
  • Tehnologie Virtual Phones poate schimba acustica „locatiei” dvs  – si ascultati ca şi cand v-ati afla într-un club intim sau pe cea mai mare scena;
  • Durata foarte mare de utilizare a bateriei, adică mai mult cu pana la 50 de ore de redare a muzicii si 10 ore de redare video la o singura incarcare;
  • Transfer usor prin aplicatia Media Go: Trageti şi plasati muzica, clipuri video, liste de redare si fotografii pe playerul WALKMAN din Windows Explorer sau iTunes;
  • SensMe, Lyric Sync si mod Karaoke, pentru a vă organiza muzica in diverse dispozitii, redati versurile melodiilor pe ecran, sincronizate cu muzica si cantati cu modul Karaoke;
  • Invatarea limbilor străine – controlati usor vitezele de redare, functiile de repetare si derulare inapoi, ideal pentru continutul de invatare audio, precum cel pentru invatarea limbilor straine;
  • Inregistrare vocala, prin functia de inregistrare incorporata care permite captura audio in timpul unei sedinte, in sala de clasa sau in timpul deplasarilor;

 

 

Trenduri îngrijorătoare în securitatea cardurilor de credit

Într-un studiu realizat recent de BitDefender, furnizorul român de soluţii antivirus şi de securitate informatică, au fost publicate nişte statistici îngrijorătoare privind protejarea informaţiilor asociate cardurilor de credit personale.

Chiar dacă trebuie să fim sceptici atunci când o companie de securitate anunţă incidente îngrijorătoare exact pe domeniul pe care are un interes direct în a vinde soluţii, datele publicate de BitDefender se încadrează într-un status quo destul de întunecat pe partea de securitate a informaţiilor personale în general, în special în lumina ultimelor incidente înregistrate de companii comerciale ca Sony (cu incidentul PlayStation Network) sau instituţii publice (ca incidentul recent de la NASA).

Studiul dezvăluie că 97% din respondenţii cu vârsta între 18 şi 65 de ani spun că au cumpărat bunuri sau servicii online. Dintre aceştia 57% declară că au furnizat informaţii sensitive la cereri de informaţii potenţial frauduloase – cum ar fi transmiterea prin telefon a numărului de card sau a datelor personale, expunându-se în acest fel riscurilor de fraudă sau de compromitere a conturilor bancare.

Mai multe detalii despre acest studiu pot fi găsite pe www.malwarecity.com, un site al companiei BitDefender dedicat educaţiei în zona de securitate informatică şi care are numeroase articole interesante.

Purtătorul de cuvânt al grupului Anonymous pleacă

Barret Brown este unul dintre oamenii de PR cu cea mai rapidă ascensiune din domeniu, după ce s-a afiliat grupului de specialişti în securitate informatică cunoscut ca „Anonymous”.  Principalele motive care au dus la această decizie au fost lipsa de control asupra calităţii operaţiunilor mişcării, lipsă de control care a dus la câteva probleme cu privire la acţiunile validate oficial de grup şi alte acţiuni care uneori sunt atribuite grupului deşi ele nu sunt o iniţiativă reală a membrilor acestuia.

Un exemplu recent este incidentul de securitate major de la Sony, care a ţinut PlayStation Network pe butuci aproape o lună întreagă şi pe care Sony l-a atribuit la un moment dat, în lipsa altor indicii, grupului Anonymous.

După părerea noastră, această pierdere poate duce la o diluare foarte mare a informaţiilor cu privire la acţiunile grupului, mai ales dacă nimeni nu va umple acest gol şi Anonymous va deveni „suspectul de serviciu” şi sinonim cu incidente de securitate pentru care victimele nu vor putea găsi niciun alt vinovat.

Detalii complete despre această recentă schimbare găsiţi pe site-ul Arstehnica.

Google, compania americană cu cea mai bună reputaţie

În urma unui sondaj realizat de Harris Interactive, compania Google a fost plasată pe primul loc în lista companiilor cu cea mai bună reputaţie. Sondajul a inclus 30000 de respondenţi şi a folosit 20 de criterii pentru a identifica şi a clasa 60 din cele mai vizibile companii americane. Criteriile au inclus performanţa financiară, responsabilitate socială, leadership dar şi aspecte de percepţie emoţională.

Aşa cum era de aşteptat, companiile din domeniul tehnologiei au dominat topul, cu Google clasat pe primul loc cu o notă de84.05 unde o notă de 80 sau mai mare este considerată excelentă. Printre companiile de IT care au mai ajuns în top ar merita menţionate Apple, locul 5, Intel – 6, Amazon – 8, Sony – 14 şi Microsoft pe 16, toate clasându-se în zona „excelent”.

La coada topului s-a remarcat o aglomeraţie evidentă de companii din domeniul asigurărilor, bănci şi companii petroliere, cu AIG la coada clasamentului, însoţită de companii precum BP, compania responsabilă pentru cel mai mare accident ecologic din istorie şi alte companii precum Comcast, Delta Airlines, Exxon, General Motors, Bank of America, Chrysler, Citigroup şi Goldman Sachs.

2.2 Milioane de numere de carduri de credit ar putea fi de vânzare

Dacă te afli printre milioanele de utilizatori ai reţelei PlayStation Network, reţeaua virtuală a celor care folosesc consolele PlayStation pentru jocuri online, şi dacă ai plătit pentru acces sau diferite servicii cu un card de credit, sunt şanse destul de mari ca numărul cardului tău de credit să fie acum la vânzare pentru mai puţin de un dolar.

Kevin Stevens, unul din experţii Trend Micro spune că baza de date furată de pe serverele Sony ar fi deja la vânzare. Sony a afirmat că nu există dovezi că baza de date ar fi fost furată, dar că nici nu pot fi siguri că nu a fost, ceea ce este un mod delicat de a spune că nu prea ştii ce s-a întâmplat şi că probabil lucrurile stau destul de rău. Aşadar, numărul cardului şi data expirării ar putea fi folosite chiar acum pentru a achiziţiona diverse chestii pe internet. Din fericire, codul de verificare de pe spatele cardului nu este salvat împreună cu aceste date, iar lipsa acestuia limitează semnificativ utilizarea datelor unui card furat.

Detalii secrete despre iPhone 5 de la CEO-ul Sony

Într-un interviu pe care l-a acordat Wall Street Journal, Howard Stringer, șeful mare al Sony, a menționat că evenimentele recente din Japonia au creat probleme în producția unor senzori pentru camere video care trebuiau livrați către Apple. Stringer n-a spus clar că e vorba de un senzor de 8 megapixeli care va fi incorporat în telefoanele iPhone, dar din moment ce în prezent Sony nu produce niciun fel de componente pentru Apple, se confirmă astfel că Sony urmează să furnizeze aceste componente pentru iPhone 5.

Zvonul acesta ar putea confirma un alt zvon care menționa că senzorii de 5 megapixeli de la iPhone 4 nu vor avea un moștenitor de 8 megapixeli pentru iPhone 5 fiindcă OmniVision nu ar putea avea pregătiți acești senzori pentru presupusa lansare (din nou presupusă pe bază de zvonuri) din această vară a lui iPhone 5.

Puse cap la cap, informațiile conduc totuși către un alt zvon care pare să se confirme, acela că Apple nu va lansa totuși iPhone 5 la conferința dezvoltatori Apple din prima parte a lui 2011.

Sony Ericsson XPERIA mini2, noutăţi şi poze

Amicii de la eSato au pus mâna pe o fotografie a unui nou terminal Android de la Sony Ericsson, XPERIA mini2, care pare să fie cel mai compact Android din portofoliul companiei, împachetat într-o carcasă albicioasă destul de interesantă. Telefonul face parte din seria de 4 noi terminale pe care Sony Ericsson vrea să le lanseze în acest an.

Deşi cei de la GSM Arena nu au reuşti să obţină şi specificaţii odată cu fotografia, aceasta pare să sugereze că noul XPERIA mini2 o să fie asemănător cu XPERIA mini pro2 dar fără tastatură. Asta înseamnă un ecran HVGA de 3″ şi un procesor destul de capabil ascuns sub capac. Se pare că micuţul XPERIA este probabil să ruleze Android 2.3 Gingerbread la lansare, rulând pe un procesor Snapdragon de 1GHz şi un procesor grafic GPU Adreno 205.

 

Cum să foloseşti controlerul PS3 ca joystick pe PC

PS3 controllerAmicii de la HowToGeek au publicat un howto interesant în care explică cu multe detalii cum trebuie să procedezi ca să foloseşti un controller de consolă Sony PS3 ca şi joystick pentru PC. Materialul ni se pare foarte util, în condiţiile în care mulţi dintre voi au deja o consolă şi s-au obişnuit cu folosirea acesteia în jocuri, aşa că pare destul de natural să folosiţi acelaşi controler şi pentru jocurile pe care le jucaţi pe PC.

Articolul conţine informaţii complete şi un tutorial pas cu pas care include:

  • instalarea driverelor necesare de pe site-ul MotionInJoy, atât pentru windows 32bit cât şi pentru windows pe 64 de biţi.
  • accesarea control panel, a aplicaţiei asociate controlerului PS3 şi toate dialogurile pe care le deschide Windows pentru finalizarea instalării.
  • instalarea unui profil de controler şi calibrarea acesteia
  • asignarea butoanelor şi a tuturor opţiunilor disponibile pentru controler
  • instalarea şi configurarea (folosind acelaşi driver) a unui controler USB dar şi a unui eventual controller BlueTooth

Driverele de la MotionInJoy sunt făcute să faciliteze folosirea controlerelor de PlayStation în orice joc care este prevăzut să funcţioneze cu Joystick, şi a fost testat cu nenumărate jocuri care funcţionează ireproşabil.

Dacă reuşiţi să efectuaţi instalarea, sau dacă aveţi probleme cu driverele sau cu utilizarea controlerului pe PC lăsaţi-ne un mesaj şi vom încerca să vă ajutăm cu sfaturi.

Sony SR32E, o cameră video uşoară şi dotată

Această cameră relativ nouă de la Sony are un hard-disk de 30 Gb care permite înregistrarea a 20 până la 50 de ore de materiale fără a fi nevoie de casete sau alte metode suplimentare de stocare. Camera are un zoom optic potent, de 40x pe o lentilă Carl Zeiss Vario-Tesar, care permite o captură foarte fidelă a imaginilor video. Zoom-ul 40x este un zoom optic care permite obţinerea unei imagini foarte bune şi pentru subiecţii îndepărtaţi.

Printre facilităţile oferite de camere se mai numără:

  • tehnologie super SteadyShot
  • Smart Protection System
  • HandyCam Station
  • Ecran touch-Panel LCD de 2.5″

Găsiţi camera în România începând cu preţuri de la 1669 Lei.