Browser-ul de web de pe Android mult mai rapid ca Safari pe iPhone

Cei de la Blaze Software au făcut un test comparativ ridicol de amănunţit între vitezele browserelor de pe Android şi iPhone. După un număr de nu mai puţin de 45000 de teste ei au concluzionat că Android îl lasă într-un mare con de umbră pe iPhone.

În medie, browserul de pe Android este cu peste 50% mai rapid în medie decât cel de pe iPhone, ceea ce înseamnă o viteză medie de încărcare pentru un site de 2 secunde faţă de 3 secunde pe iPhone.  Mai mult, în peste 84% din teste Android a performat mai bine ca iPhone, deci indiferent de tipul de conţinut Android se comportă consistent mai bine decât rivalul iPhone.

Un lucru interesant este că mult lăudatele îmbunătăţiri de procesare pentru partea de JavaScript sunt de fapt praf în ochi, Android 2.3 reuşind o performanţă medie de 2.2 secunde comparativ cu 2 secunde pentru versiunea 2.2, în timp ce la iOS lucrurile stau chiar rău, cu iOS 4.3 mergând chiar mai încet decât iOS 4.2.

Blaze Software a rulat testele pe un iPhone 4 cu iOS 4.3 şi un Google Nexus S cu Android 2.3. Testele s-au efectuat pe conexiuni Wi-Fi, astfel încât problema de bandwidth să nu devină relevantă pentru testele de performanţă. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 20 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.