28 de zile in Realitate Virtuala

Un artist din UK si-a anuntat intentia de a petrece 28 de zile purtand un echipament de realitate virtuala astfel incat sa poata „experimenta viata prin ochii si urechile altei persoane”.

Mark Farid a numit proiectul Seeing-I, si l-a categorisit drept un „experiment socio-artistic”.Campania sa de pe Kickstarter cere 150,000£ (~840.000RON) pentru a incepe Seeing-I. Momentan a reusit sa stranga 5000£ iar campania se va incheia pe 18 Decembrie 2014.

Daca va avea succes, Farid va purta un headset VR 24 ore pe zi timp de 28 zile. Persoana a carei viata o va experimenta Farid se numeste simplu „the Other„(Celalalt). Farid stie despre „the Other” doar faptul ca este un barbat heterosexual care este intr-o relatie. Farid nu a avut niciodata contact cu acest om.

„Celalalt” va purta o pereche de ochelari care pot capta audio/video, care va transmite datele catre Farid. Farid va participa la experiment intr-un spatiu ce contine doar un pat, o toaleta si un dus. Farid va putea fi observat de o audienta pe intreaga durata a experimentului.

Descoperirile experimentului Seeing-I vor fi adunate si prezentate intr-un documentar care include opinii si informatii din partea mai multor academicieni, psihiatrii, neurologi, filozofi si artisti.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 18 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.