Articole

Generația 2014 pentru protecție de la G Data security e aici

Problema principală pe care eu, ca om calificat în ale calculatoarelor, o am atunci când folosesc un antivirus, este viteza. Sau mai bine zis lipsa acesteia. În acest moment nu folosesc nicio soluție antivirus pe niciunul din cele 3 sisteme Windows din „gospodărie”.

Și asta pentru că de câte ori am un anvitirus „rezident” în calculatoarele mele, simt inevitabil cum descrește puterea de concentrare a sistemului. Și cum nu sunt dispus să upgradez 3 sisteme de două ori pe an pentru a fi la zi cu puterea de procesare necesară tuturor înfloriturilor software de care am nevoie când și când, antivirusul, care este destul de bine înfipt în tot ce înseamnă activități de sistem, este primul care dispare.

Am avut o introducere foarte lungă, dar importantă, pentru că atunci când propoziția de prezentare a unui antivirus este „faster protection” nu pot decât să mă bucur.

Am testat în trecut soluțiile de protecție de la G Data Security, și n-am apucat să fiu nemulțumit de ele, așa că îmi face plăcere să vă anunț că firma germană de securitate informatică a prezentat la CeBIT 2013 o soluție nouă de protecție pentru utilizatorii „casnici” care vine să satisfacă dorințele mele atunci când vine vorba de un program software.

CloseGap_Schaubild2_ActiveHybrid_05

Odată cu generația 2014, G Data vin cu o tehno0logie hibridă de protecție activă, denumită G Data CloseGap. Pe scurt, sistemul este gândit să ofere protecție folosind o metodă suplimentară de detecție proactivă care te protejează de troienii care vizează aplicațiile bancare, spre exemplu. Noua metodă te ajută să respiri în voie atunci când ești ținta unui atac, indiferent dacă e vorba de un program mallware vechi de o zi, o oră, sau o secundă, atunci când ai norocul să fii prima sau unica țintă a unui atac.

Interfața de administrare este și ea simplificată, indiferent că e vorba de scanare anti-virus, backup sau setările pentru noul AutostartManager. O altă noutate este sistemul de control al device-ului, care vizează proturile USB, DVD-urile și alte device-uri externe ce intră în contact cu sistemul tău.

G Data AntiVirus 2014, G Data InternetSecurity 2014 și G Data TotalProtection 2014 vor fi disponibile pentru public din luna Aprilie 2013.

GDRTP2014_EN_1PC_KM37_1F67C_01

MyShoebox, un startup cool cu o soluție utilă

MyShoebox este un startup recent care a venit cu o idee interesantă. Nu nouă, nu extraordinară, nu gratis, dar e combinație de factori din care a ieșit o soluție practică pentru anumite nevoi.

MyShoebox oferă o soluție de stocare pentru toate pozele tale. Aplicație e utilizabilă pe Android, Windows, Mac sau iPhone, și este practic o interfață pentru un motor de stocare în cloud.

Ce face MyShoebox special? Îți permite să stochezi toate pozele, în număr nelimitat, prin sincronizare cu orice device pe care-l deții, și ți le pune apoi la dispoziție într-o interfață simplă, care oferă câteva idei noi dar care pare să fie încă în dezvoltare. Am uitat să menționez că aplicația este într-un pseudo-closed beta.

Să vedem și ce nu face? Pentru versiunea gratuită nu îți permite să stochezi decât poze screen-size, nu la rezoluție maximă, deci dacă te gândești să îl folosești ca sistem de backup e ok, cu condiția să scoți cam 60 de dolari pe an sau să te mulțumești cu o variantă redusă a fiecărei poze, disponibilă pe MyShoebox în cazul în care ți-ai pierdut colecția de fotografii din cauza unui rateu de hard-disk.

Ce ne-a plăcut? Grupează pozele pe luni, pe anotimpuri, pe evenimente (nefuncțional) și chiar și în funcție de camera cu care a fost făcută poza, un feature super deștept. Așteptăm posibilitatea de tagging, ca să putem face gruparea pe evenimente.

Nu mi-a fost clar dacă în cazul în care folosești varianta gratuită și la un moment faci upgrade la varianta Pro vei găsi pozele stocate la rezoluția originală sau trebuie să le resincronizezi?!

Concluzia: un serviciu foarte util dacă vrei să ai mereu la îndemână o copie redusă a fiecărei fotografii pe care ai făcut-o vreodată, sau extrem de util dacă ești dispus să dai 60USD pe lună ca să ai un backup complet, securizat, al tuturor pozelor pe care le deții, cu condiția să nu fie mai mari de 20Mb, dar mă aștept ca această limită să fie crescută odată cu evoluția aparelor foto profesionale.

Ce mi-a plăcut în mod special a fost că poza demonstrativă utilizată în exemplu este o poză de pe Transfăgărașan, din România. Way to go guys!

Puteți să vă înscrieți pentru a testa deja varianta beta, care nu ne-a creat probleme. Invitația a venit în mai puțin de 24 de ore de la cerere.

PC Asus Transformer cu Ivy Bridge şi Windows 8

Dacă vă număraţi şi voi printre cei care se uită cu jind la Asus Transformer, şi vă gândeaţi cumva că ar fi interesant să fie un pic mai mare şi să ruleze Windows, preferabil Windows 8, iată că visele devin realitate.

Asus a anunţat un nou Asus Transformer Book, care va veni cu o gamă largă de procesoare Ivy Bridge Core i3/5/7 şi cu grafică Nvidia integrată. Ca şi predecesorul său ce rulează Android, Transformer Book va avea touch-screen şi va putea fi combinat cu un docking-station creat special pentru el şi care va fi de fapt în principal suportul pentru tastatură, devenind astfel un laptop.

În ce priveşte specificaţiile, modelele vor veni cu ecrane de 11.6, 13 şi 14 inch, cu stocare pe SSD sau HDD şi cu până la 4 Gb de RAM. Toate modelele vor fi capabile să ruleze video în full-hd (1920×1080).

Partea proastă apare când facem o estimare cu privire la cât va ţine bateria. Cu procesorul grafic integrat în procesor calculele specialiştilor prevăd cam o oră de utilizare, iar pentru funcţionarea în regim fără accelerare grafică ne putem aştepta la 2 ore. E adevărat că procesorul va fi mult mai puternic decât cel de pe iPad de exemplu, iar capacităţile grafice sunt de zeci sau chiar sute de ori mai puternice, dar nu putem să uităm că iPad 3 vine cu 9 ore de baterie.

Nu se cunoaşte data exactă a lansării, dar având în vedere că vorbim de un laptop ce va rula Windows 8 nu va fi foarte greu să ne prindem singuri când va deveni disponibil.

7 tutoriale și ceva în plus

Cu câteva zile înainte de lansarea unui nou site de tehnologie şi IT am primit acces demo la platforma web demonstrativă. Între timp, site-ul a fost deja lansat şi poate fi deja accesat la www.7tutoriale.ro.

Impresia pe care am avut-o noi a fost de conţinut util, bine documentat cu exemple şi screenshots, cu un nivel de detaliu suficient şi pentru începători. Trebuie menţionat că articolele sunt traduceri ale unor articole publicate în engleză, deci dacă preferaţi materialele în original aveţi şi această opţiune de lectură.

Proiectul este realizat de 3 autori, dar o să îi lăsăm să se prezinte reproducându-vă mai jos comunicatul de presă.

Ciprian este blogger și autor de carte cu multă experiență în lumea IT. 7 Tutoriale este al treilea sit de tehnologie lansat, după www.vista4beginners.com și www.7tutorials.com.

Primul sit (Vista 4 Beginners) a fost creat în 2007 și vândut în 2009, moment la care avea aproximativ 400.000 de vizualizări pe lună. Situl încă mai există însă are alt administrator. Situl a avut mult succes, crescând foarte repede și fiind mentionat de nume mari precum: Wired Magazine, New York Times, Ars Technica, Lifehacker și How-To Geek.

7 Tutorials este un sit ce dorește să devină una din locațiile de top pentru utilizatorii Windows de limbă engleză. În prezent are aproximativ 250.000 de vizualizări pe lună și a fost menționat pe situri mari gen Lifehacker, How-To Geek, ZDNet, The Official Windows Magazine, Hacker News (prima pagină) ori eHow.com. Conținutul publicat pe acest sit stă la baza cărților lui Ciprian.

7 Tutoriale dorește a fi primul site cu conținut premium din România, destinat utilizatorilor de Windows 7 și Windows 8. Marea majoritate a conținutului publicat va fi preluat de pe 7 Tutorials și adaptat în limba română, pentru utilizatorii români ai sistemului de operare Windows 7 și Windows 8.

Echipa 7 Tutoriale crede că există destui utilizatori de Windows care au nevoie de ghiduri/tutoriale de calitate, în limba română. Ne gândim în primul rând la oameni care nu sunt neapărat fluenți în utilizarea limbii engleze dar care folosesc Windows. Ei sunt ținta principală. Aici intră oameni precum părinții nostri care au ajuns, vrând nevrând, să folosească calculatoarele. Dar și oameni care nu sunt neapărat pasionați de tehnologie dar vor să o folosească. Vom încerca să publicăm și articole mai avansate, pentru oameni familiarizați cu Windows, dar ei nu vor fi ținta noastră principală. De obicei, aceștia își iau informațiile de pe siturile de limbă engleză. Pe ei vrem totuși să îi convingem să împărtășească adresa sitului nostru celor care le cer ajutorul de fiecare dată când au probleme.

Echipa 7 Tutoriale
Echipa din spatele sitului are în prezent trei oameni, ce sunt prieteni de pe băncile liceului. Ciprian se ocupă cu coordonarea proiectului și politica editorială iar editorii sunt:

  • Codruț Neagu – a studiat informatică, telecomunicații și apoi drept. Este foarte pasionat de tehnologie și este fluent în utilizarea și administrarea mai multor sisteme operare.
  • Crina Ludu – este un psiholog cu studii în informatică. Pasiunea ei este aceea de a îi ajuta pe cei din jur, iar 7 Tutoriale este o oportunitate de a oferi ajutor și din punct de vedere tehnic, nu numai psihologic.

Cărți publicate ori în lucru 
Ciprian este primul autor român ce a publicat o carte despre Windows împreună cu Microsoft Press și și O’Reilly Media. Ea se numește Network Your Computers & Devices, Step By Step și este destinată utilizatorilor de Windows ce au ori doresc să își creeze acasă propria lor rețea de calculatoare. Mai multe detalii despre carte și cum poate fi comandată (inclusiv în România), se găsesc aici: How & Why to Purchase Network Your Computers & Devices Step by Step.

În prezent, Ciprian lucrează la a doua sa carte – Windows 8 Step by Step – manualul oferit de Microsoft Press utilizatorilor obișnuiți de Windows 8. Cartea va fi lansată odată cu sistemul de operare Windows 8, cel mai probabil în toamna lui 2012.

Protecţie PC cu Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials este o soluţie anti-malware nouă, gratuită, pentru calculatoarele voastre care rulează Windows. Cu puţin noroc veţi fi mai bine protejaţi faţă de viruşi, spyware şi alte programe maliţioase. Softul este disponibil gratuit pentru orice Windows XP SP2 sau ulterior, cum sunt  şi Windows 7.

Putem să vă confirmăm că detecţia euristică funcţionează, şi că softul a detectat nişte instrucţiuni de criptare ciudată din câteva scripturi php care aveau instrucţiuni de encoding.

Principalele 3 motive pentru care Microsoft vă sugerează să folosiţi această soluţie anti-malware ar fi:

  • Protecţie extinsă – spyware, viruşi, viermi, troieni şi alte tipuri de programe mailiţioase
  • Uşor de obţinut şi uşor de utilizat – Disponibil fără costuri şi fără înregistrare direct de pe site-ul Microsoft.
  • Protecţie silenţioasă – Programul nu intră peste tine decât dacă îţi doreşti asta special.

Iată şi o poză cu interfaţa de bază a aplicaţiei, ca să o recunoaşteţi când o vedeţi.

De asemenea, Microsoft mai pune la dispoziţia noastră şi Microsoft Safety Scanner, un alt software gratuit care face o scanare detaliată on-demand atunci când suspectaţi o infecţie recentă. Softul este util cam 10 zile după descărcare şi nu rămâne instalat pe sistem. Vă recomandăm o scanare ocazională, în special dacă antivirusul vostru a mai dat rateuri din când, dar nu renunţaţi la o soluţie antivirus fiindca Safety Scanner nu înlocuieşte antivirusul tradiţional, aşa cum o poate face Microsoft Security Essentials.

77 Tips & Tricks pentru Windows 7

Pe pagina technet a celor de la Microsoft puteti gasi o lista cu tips & tricks care va vor face viata mai usoara sau poate chiar va vor conginge sa renuntati la Windows XP si sa faceti pasul urmator. Windows 7 a fost construit pe o platforma care pastra doar ce era mai bun din Windows Vista, adaugand o functionalitati noi – totul intr-un pachet care consuma mai putine resurse decat predecesorul sau. Si fie ca faceti upgrade-ul de la Vista sau veniti direct de la Windows XP, va trebui sa stiti cum sa folositi calculatorul dumneavoastra la potential maxim. Puteti gasi cele 77 tips & tricks aici.

Viteză de boot incredibilă pentru Windows 8

Într-un filmuleţ postat recent de Microsoft pe MSDN, este prezentat un laptop care bootează Windows 8 în câteva secunde. Pentru a exemplifica fără dubii această viteză incredibilă, laptopul are bateria scoasă la începutul prezentării. După introducerea bateriei se poate observa că la pornirea calculatorului timpul de la apăsarea butonului până când apare ceva ce seamănă cu interfaţa aşteptată pentru Windows 8 este de doar câteva secunde, şi chiar şi aceste secunde sunt împărţite aproape egal între bootarea efectivă şi perioada de POST, adică pre-boot.

În diagrama de mai jos puteţi vedea împărţirea timpului de boot pe etape:

Meetoda utilizată de Microsoft pentru Windows 8 este un pic tricky, în sensul în care practic Windows va încărca un soi de imagine de hibernare care va conţine doar imaginea sistemului iniţial echivalentă practic unei operaţiuni de hibernare realizată imediată după o bootare normală, deci cu foarte puţine elemente prezente în RAM din zona de aplicaţii.

Este evident că Microsoft a lucrat şi la optimizarea resurselor de care Windows 8 are nevoie pentru a parcurge secvenţa de boot, aşa că sperăm ca la această versiune să nu mai fim nevoiţi ca primele operaţiuni pe care le face să fie dezactivarea unor servicii pornite inutil sau limitarea opţiunilor de interfaţă grafică pentru a creşte performanţa şi a conserva resursele RAM şi CPU.

Driverele OpenGL 4.2 pentru nVidia disponibile pentru download

Aproape simultan cu lansarea specificaţiilor pentru OpenGL 4.2 şi GLSL 4.20 de către Khronos Group, cei de la nVidia au publicat driverele necesare pentru utilizarea OpenGL 4.2, disponibile la download direct pe site-ul lor atât pentru Windows cât şi pentru Linux, pentru GPU-uri noi dar şi pentru altele mai vechi care fac faţă specificaţiilor OpenGL 4.2.

Driverele OpenGL 4.2 necesită plăci grafice bazate pe Fermi GPU, lista fiind destul de lungă:

  • Quadro Plex 7000, Quadro 6000, Quadro 5000, Quadro 4000, Quadro 2000, Quadro 600
  • GeForce 500 series (GTX 590, GTX 580, GTX 570, GTX 560 Ti, GTX 560, GTX 550 Ti, GT 545, GT 530, GT 520)
  • GeForce 400 series (GTX 480, GTX 470, GTX 465, GTX 460 SE v2, GTX 460 SE, GTX 460, GTS 450, GT 440, GT 430, GT 420, 405)

Ca atare, OpenGL 4.2 nu va fi suportat pe generaţiile NV3x, NV4x, G7x, G8x sau GT2xx.

Pe Windows există driverele nVidia specifice pentru Windows 7, Windows Vista şi Windows XP, separat pentru versiunile 32-bit şi 64-bit.

Pentru Linux există pachete prefabricate pentru Solaris, FreeBSD 32-bit şi 64-bit şi pachete generice pentru Linux 32-bit şi Linux 64-bit.

AMD a anunţat de asemenea că va pune la dispoziţie drivere beta pentru plăcile ATI.

LG Optimus Black cu Windows Phone 7?

Cei de la GsmArena au publicat câteva poze cu ceea ce pare să fie un LG Optimus Black care rulează ceva ce seamănă cu WP7, versiunea de Windows utilizată pe terminale mobile touch-screen.

Ei spun că ar putea fi ori o fotografie a unei noi versiuni de LG Optimus Black pe o platformă identică vizual cu versiunea Android a lui LG Optimus Black, ori cineva a reuşit să ruleze WP7 pe hardware de Android.

Noi spunem că mai există câteva variante. Una ar fi ca cineva să fi customizat interfaţa de Android să arate ca WP7, o alta ar fi ca toate pozele să fie nişte falsuri ordinare, mai ales că din pozele disponibile butoanele par să fie cele standard, de Android.

Probabil vom vedea destul de curând (la toamnă?!) şi un LG Optimus Black sau ceva similar care va rula Windows Phone 7, dar deocamdată nu cred că suntem atât de aproape.

Pentru orice eventualitate, vă prezentăm şi pozele.

 

 

CoreTemp: Utilitar gratuit de monitorizare a temperaturii procesorului

Fiindcă vine weekendul şi veţi avea mai mult timp la dispoziţie, m-am gândit să vă sugerez un mic utilitar gratuit care ocupă foarte puţin atât pe disc cât şi în memorie şi care vă monitorizează temperatura fiecărui core al procesorului.

Aplicaţia se cheamă CoreTemp şi poate fi descărcată gratuit, şi apoi rulată chiar şi fără să fie instalată, având în plus versiuni separate pentru windows pe 32 şi pe 64 de biţi (x86 respectiv x64). Mai mult, aplicaţia funcţionează pe orice sistem indiferent de placa de bază, atâta vreme cât este rulată sub Windows. Pentru o listă completă a procesoarelor suportate puteţi merge direct aici.

Folosind acest mic progrămel puteţi vedea cum variază temperatura fiecărui core al procesorului în funcţie de task-urile la care supuneţi calculatorul. Un alt rezultat util este că pentru laptop-uri, pe baza rezultatelor vă puteţi da seama dacă calculatorul necesită o binemeritată curăţare internă, mai ales că laptopurile au tendinţa să se încingă din ce în ce mai tare pe măsură ce acumulează praf între diverse componente interne, în special în zona ventilatorului.

Aplicaţia are şi facilitatea de logging, astfel încât puteţi vedea şi cum se comportă sistemul pe o perioadă mai îndelungată, identificând astfel şi valorile minime la care poate fi adus procesorul.

O facilitate nou lansată pentru posesorii de Windows 7 şi Windows Vista este Gadgetul disponibil pentru desktop-ul acestor versiuni de sisteme de operare.

Vendetta Online vine cu noutăți pe frontul MMORPG Android

I-am scăpat din mână doar câteva săptămâni pe cei de la Guild Software, producătorul jocului MMORPG Vendetta Online, dar în această perioadă au apărut câteva noutăți interesante în joc. Vă reamintim că Vendetta Online este printre primele jocuri de acest gen (MMORPG) care rulează pe toate platformele PC dar și pe Android. Mai mult de atât, jucătorii care se conectează pe Android se află în același univers cu jucătorii de pe PC, un lucru unic pe această platformă.

Trecem deci la noutăți. După ce Guild Software anunțase că singura configurație hardware suportată este pe cea cu chipset-uri Tegra, iată că ultima versiune (care necesită într-adevăr încărcarea jocului folosing un sideloader) începe să suporte și procesoare din familia Qualcomm Snapdragon. Știrea a apărut prima dată într-un anunț de presă al celor de la Qualcomm, dar în Iunie Guild Software a confirmat informația și a lansat între timp, pe 3 Iunie, primul sideloader care suportă direct chipseturile Snapdragon.

O altă știre importantă este că una din ghildele care activează în universul Vendetta Online a reușit să construiască prima navă de dimensiuni mari (capship în terminologia jocului) prin efortul propriu al acestei ghilde.

Dacă vreți să experimentați aceste noutăți cel mai simplu este să vă creați un cont gratuit pe site-ul oficial și să descărcați gratuit aplicația, pe Windows, Mac, Linux sau Android. Puteți juca 8 ore de joc efectiv fără să plătiți nimic.

Noi vă prezentăm câteva capturi din joc care conțin noua navă-capitală.

Ghid de securizare pentru calculatoare de la NSA

Agenţia Americană de Securitate NSA a publicat recent câteva ghiduri de securizare a celor mai populare sisteme de operare, ghiduri destinate celor care doresc să îşi securizeze sistemele informatice la cel mai înalt nivel disponibil astăzi.

Astfel NSA a publicat aceste ghiduri pentru sistemele de operare cele mai utilizate, ca Windows, Mac, Linux şi Solaris, incluzând metode de securizare „utilizate în prezent la nivelul tuturor organizaţiilor guvernamentale şi a numeroase alte entităţi care se bazează pe aceste ghiduri”, conform declaraţiilor NSA.

Fiind vorba de materiale formulate de organizaţii guvernamentale americane, te-ai putea aştepta ca aceste materiale să fie destul de greoaie, dar cele mai populare materiale: Aspecte de Securitate pentru Windows 7 şi Sfaturi de securizare pentru OS X 10.6 sunt chiar nişte materiale bine scrise din punct de vedere al nivelului de cunoştinţe şi uşurinţei în implementare.

 

Detalii despre update-ul Windows Phone 7

Următorul update pentru Windows Phone 7 (WP7), cu nume de cod Mango pare să fie destul de zemos, dacă e să ne luăm după informaţii care s-au scurs de la Microsoft cu privire la acest update.

Era cunoscut deja că Mango va aduce multitaskin-ul ca facilitate importantă pe WP7, dar se pare că mai există şi alte noutăţi interesante la WP7.5

O noutate ar fi Bing Vision, care este o clonă a lui Google Goggles, un utilitar care permite scanarea şi căutarea printre coduri de bare, DVD-uri, coperţi de carte, texte şi aşa mai departe.. Nu e clar dacă va exista o integrare între acest tool şi alte unelte, cum e Bing Search, eventual cu posibilitatea de traducere, dar oricum, o unealtă interesantă pe care să o ai la îndemână.

Urmează apoi o altă clonă a unui serviciu Google, Bing Audio, care reproduce facilităţile lui Shazam. În caz că nu ştiţi Shazam, e un progrămel care recunoaşte melodia care se aude în acel moment în încăpere şi îţi spune toate informaţiile de care ai putea avea nevoie despre piesă. Originalul Shazam este destul de precis, recunoscând majoritatea pieselor care îi sunt prezentate.

Nu în ultimul rând trebuie amintit Bing Maps cu navigare pas-cu-pas. Alte facilităţi noi ar putea fi suport integrat pentru podcast-uri şi opţiunea de speech-to-text pentru SMS-uri.

Nu putem să nu remarcăm că, cu mici excepţii, toate noutăţile pe care le introduce Microsoft sunt aplicaţii cu istorie lungă pe alte platforme, dar chiar şi aşa, mai bine mai târziu decât niciodată.

Windows Phone 7 NoDo update şi security update

Nici nu am apucat să scriem despre ultimul update de software pentru smartphone-urile ce rulează Windows, că Microsoft a şi emis un prim update de securitate dedicat acestui update. Da, un pic confuzant.

Printre ştirile din ultimele zile s-au numărat diferite mesaje de la utilizatori nefericiţi din diverse ţări şi de pe diverse reţele de telefonie mobilă, care se plângeau că ultimul update la sistemul de operare Windows de smartphone-uri nu a fost distribuit tutoror.

La presiunea străzii, sau mai bine zis a întregii autostrăzi informaţionale (tip: information highway) Microsoft a scos până la urmă respectivul update, dar s-a grăbit un pic, fiindcă nici n-a ajuns bine acest update la toţi utilizatorii că a fost nevoie de acest patch.

Acest ultim update vine pentru a rezolva o problemă de securitate cu certificate SSL care au fost emise de Comodo după ce unul din reseleri a fost compromis de un hacker Iranian în luna Martie.

Update-ul principal la Windows Phone 7, cu nume de cod NoDo, este versiunea 7390, iar patch-ul de securitate lansat azi aduce sistemul de operare la versiunea 7392.

Build-urile Google Chrome Canary disponibile acum pe Mac

Google Chrome Canary este un canal de release-uri a browser-ului Google Chrome care sunt chiar mai instabile decât canalul Dev, asta însemnând update-uri mai rapide cu noile facilităţi, dar în acelaşi timp şi probleme mai mari şi bug-uri mai serioase, având în vedere că testele manuale care se fac înainte de release-ul fiecărui build nu sunt la fel de amănunţite.

Google Chrome Canary este disponibil pe Windows din August 2010, dar acum poate fi utilizat şi pe Mac-uri. O facilitate pe care echipa de dezvoltatori a acordat-o pentru canalul Canary a fost posibilitatea de a rula acest build în paralel cu un channel Dev, Beta sau Stable, pentru a avea totuşi un browser stabil pentru activităţile obişnuite şi a nu fi obligaţi să recurgeţi la Internet Explorer sau alt browser.